Custom Search

subota, 20. rujna 2014.

SEO optimizacija internet stranica

Ključne riječi

Ključne riječi su početak naše SEO optimizacije internet stranice. SEO se ne može napraviti bez kvalitetnog odabira ključnih riječi.  Istražite Vašu konkurenciju, pregled pretraga za pojedinu ključnu riječ prije nego se odlučite koje riječi će te koristiti u sadržaju, opisu internet stranice, naslovu. 

Ključne riječi u naslovu

Pravilan odabir ključnih riječi u naslovu je važan i za tražilice i čitatelje koji će se kasnije vratiti i pretraživati po toj ključnoj riječi iz naslova ili po naslovu.

Ključne riječi u sadržaju

Sadržaj mora biti čitljiv i prirodan. Sa svim pravilima pisanja naslov, podnaslov, boldiran tekst.

Linkovi

Tražilice rangiraju stranicu prema broju veza koje dolaze na stranicu i broju veza koje odlaze sa stranice. Vrlo je važno da link dolazi sa dobro rangirane stranice. Provjerite google page rank.
Bolje su rangirani linkovi ili veza na vašu stranicu koja opisuje ili se bavi istim područjem kao i Vaša internet stranica.

Title tag 

Ne zanemarite kvalitetan opis stranice u html kodu koji tražilicama daju informacije o vašoj stranici. Iskoristite ključne riječi za opis.
Kvalitetno napravite i ostale tagove ključne riječi, itd.

Sadržaj

Ažuran sadržaj je najbitniji. Pokušajte u sadržaju ubaciti ključne riječi bez pretjeranog nabacivanja. Sadržaj mora biti prirodan. Pravilni naslovi, podnaslovi ključne riječi u njima pomoći će i čitateljima i tražilicama. Cilj je da se čitatelj ponovo vrati. Boldiran tekst sa ključnom riječi pomaže.

Mapa weba pomaže tražilicama. Zato izradite mapu internet stranice.

Prijava internet stranice na tražilice

Najbolji način za prijavu stranice je link sa druge već rangirane stranice na vašu stranicu. Možete koristiti i plaćene servise, ali je preporuka da to učinite sami sa besplatnim alatima.

Pratite napredak, koristite besplatne alate od googla kao što su analytic,  alat za planiranje ključnih riječi. Redovito ažurirajte sadržaj i dodajte nove članke. Koristite forume i blogove za komentiranje ali se uvijek profilirajte kao stručnjak ne saamo komentar radi komentara i linka.

Ako se budete držali teksta ostvariti će te besplatan napredak odnosno bolju poziciju na internetu za svoju stranicu. Bolja pozicija veća posjećenost. Ako niste vidljivi na internetu nema posjeta.

Nema komentara:

Objavi komentar